Omul


                                  
Omul

   Omul este ființa superioara care poate distinge răul de bine,frumosul de urat. De ce trebuie sa treacă prin etape destul de grele si de dureroase pentru a ajunge unde isi dorește ?
Dar partea buna din toate chestiile astea este k omul are voința. Ar trebui fiecare persoana ,fiecare om de rând sa detina așa ceva si in vocabularul lui sa existe “da vreau”,”da pot”.
Este păcat pentru tineretul din ziua de azi care înafara de internet,cluburi,alcool,droguri,tigari nu știu..mintea lor este intr-o aura negativa si nu le permite sa scape de acestea. Nimeni nu este perfect,fiecare om are viciile lui,dar sunt controlate,aici e vorba mai mult de voința,de puterea d a nu cădea prada tentațiilor,care te doboară.
O sa va dau un exemplu concret:
‘’Când ești prieten adevărat trebuie sa fii si la bine si la rău,si da mă pot considera o prietena adevărata pentru persoana respectiva. Persoana despre care o sa încep sa vorbesc este un prieten deosebit si eu îl consider un erou.
Diminețile de vara le poți numii mirobolante,pline de liniște,de iubire ,de pasiune dar pentru el erau cele mai urate zile. Nu mai suporta lumina ,nu mai suporta căldura,nu mai suporta pe nimeni in jurul lui,si totul a pornit dintr-un pariu pueril împreuna cu prietenii de cartier. Anturajul  l-a degradat foarte mult, gândiți-va  ca era olimpic la fizica,la matematica si informatica. A avut o decădere brusca si pana la urma gașca l-a determinat sa renunțe la școala si sa devina dealer. Toți i-am fost aproape chiar daca el nu vroia.
I-am urmărit fiecare mișcare știam ce o sa facă dar la un moment dat ne-a scăpat de sub control si intr-o noapte a plecat in Olanda…nu a mai știut nimeni nimic de el timp de 2 luni…pana intr-o zi in care a sunat-o pe mama lui si i-a zis ca are nevoie de ajutor.
Simțea ca nu o sa aibă mult de trăit. L-au adus in tara si atât de rușinat a fost pentru tot ce a  făcut incat nu a vrut sa stea o perioada de timp in casa lui. Vroia sa-si pună gândurile in ordine ,sa fie liniștit,dar in același timp sa aibă căldura sufleteasca,el nu a văzut niciodată ca i-am fost alături,de fapt nu a vrut sa vadă crezând ca e sigur pe el,are încredere in propriile forte si poate  înfrunta cu brio situația cu drogurile. Dar de fapt el a fost cel mai afectat.
A stat la mine o perioada, in jur de o luna ,credeți-mă ca prin ce chinuri a trecut omul acesta,altul nu ar fi rezistat. Ajunsese in Olanda sa fie forțat sa fure mâncare pentru ceilalți iar el manca o pâine pe saptamana si se droga zilnic. Era de nerecunoscut. Norocul lui a fost ca a putut fugii de acolo si i-a sunat pe ai lui.
Acuma sunt foarte mandra de el. A depășit situația aceasta si a devenit băiatul pe care îl știam eu de la început. Chiar si-a găsit si un loc de munca in domeniul informatic.
In concluzie nu exista “nu pot”,exista doar “nu vreau”.
Si îmi place sa cred ca viața este un puzzle,iar fiecare etapa a vieții este o piesa din el.

Autor - REMETEA MADALINA

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Omul este sau nu stăpânul naturii ?

Tineretul: un verde crud